Christine har boet i Frankrig, hvor hun i fællesskab med anden havde et rekrutteringsbureau. Da hun valgte at flytte tilbage til Danmark, havde hun to børn og fik senere tvillinger. Nogle ville mene at hun havde nok at se til, men Christine vælger også at starte sin egen forretning.

Dette blev starten på ”Mors Business”, hvor hun tilbyder rådgivning og netværk til mødre, der drømmer om at blive selvstændige.

Kold kanvas er ikke død.

I dag tjener jeg ti procent af mine penge på min online virksomhed i Mors Business. Og de resterende 90% på mine konsulentydelser, som jeg får ved en blanding af netværksmøder og kold kanvas. Kanvas er ikke død.

Hvis jeg står og mangler penge, så er min korteste vej at ringe ”kold kanvas”. Det er den hurtigste måde at få kunder på og virker fantastisk, når det bliver gjort rigtigt.

Ved opstarten af Mors Business, fulgte jeg ”reglerne” og lavede en freebie. Jeg brugte også Facebook annoncer og skrev en E-bog, nyhedsbreve og lavede et webinar. Ved at lave Facebook annoncer, der henviste til min e-bog og webinarer fik jeg hurtigt mange læsere på mit nyhedsbrev, som jeg efterfølgende kunne sælge fra.” Fortæller Christine.

2 e-mails er ikke helt nok til salg

På den online business, var jeg helt sikkert for kortsigtet i starten. To e-mails er ikke nok til salg. Der skal langt mere kommunikation til. Der skal meget til før kunderne føler at de kender dig, derfor tager det tid at sælge rådgivning via nettet.

Det er ofte nemmere på konsulent delen, fordi et personligt møde hurtigere afgør om der er mulighed for et samarbejde eller ej.”

Vi var alt for billige I starten

I forhold til at skulle håndtere min virksomhedsøkonomi var og er regnskabsprogrammet Billys.dk og min mand helt sikkert min redning. Billys fordi det er nemt at bruge og min mand fordi han har sans for detaljen.

I opstartsfasen blev jeg konkret og kiggede på, hvor meget jeg skulle sælge for at tjene, det jeg havde brug for til vores budget.

Jeg brugte min erfaring fra tidligere, da jeg startede op i Danmark, til at sætte nogle “højere” priser, for vi var alt for billige til at starte med i Frankrig, og så var det svært at hæve priserne nok bagefter.” 

Det giver mig ro i maven at have en økonomisk buffer

“For at få ro i maven omkring økonomien, gjorde vi alt det modsatte af, hvad folk sagde at vi skulle, og hvad man ”bør” gøre når man får familie. For eksempel flyttede vi ikke i hus, men blev boende i vores lejlighed. Vi valgte også at sælge bilen og købe en ladcykel. Helt generelt så skruede vi ned for vores omkostninger.

Men vi har altid haft en fornuftig økonomi, hvor vi har sparret op og været klar til uventede omkostninger. Og har aldrig haft gæld udover i fast ejendom.

At have en økonomisk buffer giver mig ro i maven, så jeg ved, der er til det uventede. Til de stille måneder. Til at investere i nye projekter i min business. Som for eksempel at få oversat min bog til engelsk. Jeg ser investering i min virksomhed som en slags pensionsopsparing.”

Mit bedste råd til andre iværksættere

Skab et overblik. Bliv helt konkret og specifik på din økonomi. Og hav en buffer.

Hvis du er i økonomisk panik, så bliver det også paniske beslutninger, du kommer til at træffe.

For nogle er panik og pres en god motivation og kan hjælpe til handling, hvis det vækker fighter genet. Men andre bliver handlingslammet og grebet af frygten. Så det handler om at kende sig selv og skabe et rum, hvor du bliver motiveret men uden at være ramt af panik.

Og så er det vigtigt at investere i sig selv og sin business. Du kan ikke spare dig til succes.

Derfor er det guld værd at have en sparringspartner, som kan hjælpe med overblikket og roen i maven. Som fx Økonomi med Overskud.”

Jeg skulle have været skarpere fra starten, på hvilke problemer jeg kunne løse

“Hvis jeg kunne gøre noget anderledes, ville jeg egentlig gerne have haft flere konsulent jobs fra starten, men det var ikke en mulighed da tvillingerne var så små. For jeg ville have tid til min familie og det har jeg altid haft.

Men i forhold til Mors Business, kan jeg nu se, at jeg med fordel kunne have været endnu mere specifik på min målgruppe og konkret i det problem, jeg kunne løse for dem.

At drive forretning er en proces, og man lærer hele tiden noget nyt, så jeg ville måske ikke være der, hvor jeg er, hvis ikke jeg havde truffet de valg som jeg gjorde.”

Tusind tak til Christine for sin deltagelse. Du kan læse mere om Christine og Mors Business på www.morsbusiness.dk 

#Mindyourfinances #Interview #MoneySoul #Regnskabsninja #Roimaven #Økonomiskebuffer #Selvstændig #Femamlebusiness #Mindset #Femalemindset #Pengemindset #Feminintpengemindset #lawofatraction #moneysoulmentor #mindsetcoach #mindsetshift #sayyestosuccess #sigjatilsucces #bosslady #magiskbusiness #livetsomselvstændig #kvindeligeiværksætter #dinenergitiltrækkerdinekunder