I 2003 sad min mand og jeg i sommerhuset og lod drømmene få frit løb. Efter noget tid sagde en af os: ”Jeg kunne faktisk godt tænke mig at rejse jorden rundt!”

Ja! Det skal vi gøre. Og vi kunne ikke finde nogle gode argumenter for at lade være. Selvom vi prøvede. Fordi må man overhovedet gøre det? Vi blev enige om at udfordre normen. Der var ingen undskyldninger, som var stærke nok til at lade være med at følge denne drøm.

Sådan begyndte rejsen

Vi havde begge to helt almindelig jobs. Jeg var kontorassistent og min mand er tekniker. Det skal måske lige siges at vi var glade for vores job og liv. Men vi havde begge et stort ønske om at skabe nogle minder, som vi ville nyde at se tilbage på når vi bliver gamle.

Og så blev vi konkrete:

* Hvor mange penge skal vi have med?

* Hvad skulle vi vide og kunne før vi tog af sted?

* Hvor skulle vi sejle hen?

Vi havde ingen opsparing eller gæld. Så vi begyndte at spare sammen. Vi havde læst at der skulle ca. 100.000 kr. til pr. år pr. person.

Vi tog Sejler uddannelse, lærte sprog.

Det næste store skridt var da vi købte en båd og meldte os ind i netværk for at lære at sejle og navigere. Der er en utrolig hjælpsomhed i foreningen for langturssejlads. Vi begyndte så småt at planlægge hvor vi skulle sejle hen.

Drømmen, der pludselig begyndte at forme sig, så vi som små del-projekter. Ellers var det blevet fuldstændigt uoverskueligt. Men når vi bare skulle løse én ting ad gangen blev det nemt. Og sjovt.

Der gik 6 år fra beslutningen var taget til vi kunne førte den ud i livet.

Det blev et vilkår. Vi skulle spare op og min mands datter fra tidligere skulle blive ældre.

Det viste sig at være en god idé at have god tid.

Jeg lærte, at gøre det jeg drømmer om

Vi sejlede middelhavet tyndt i to år med to børn på hhv. 2 og 5 år, da vi forlod Danmark. Og den ældste på 16 år var med i perioder. Det blev en rejse, der knyttede os stærkere sammen som familie, men også en rejse der ændrede vores perspektiv.

Det er vigtigt at følge sine drømme, og gøre det, man drømmer om!

Derfor fulgte jeg endnu en drøm da vi kom hjem, og startede min egen virksomhed. Min drøm var at leve af skrive.

Selvfølgelig havde jeg stadig den indre tvivl om jeg er god nok til at skrive. Og kan jeg overhovedet grammatik og kommasætning godt nok. Men jeg slukkede for den stemme og gjorde det alligevel!

I dag tjener jeg penge på at gøre det, jeg elsker

Det startede lidt i det små. I 2013 fik jeg mit CVR-nr. Vi holdte lidt foredrag via AOF og nogle biblioteker om at rejse og sejle.

Jeg begyndte at se en sammenhæng mellem den måde vi planlagde vores rejse på, til måden projekter i virksomhedsverden formes på. Og jeg begyndte at bevæge mine foredrag og inspirations-taler i den retning.

Jeg begyndte at mærke fornemmelsen i kroppen, som en cirkushest i managen. Mit drive var tilbage.

Opsparing til drømmen

Det kostede ca. 750.000 kr. til at sejle i lidt over 2 år.

De penge fik vi ved at sælge bilen og lave konsekvent prioriteringer. Vi valgte de billigere løsninger end vi normalt ville have gjort. Hver gang vi har skullet bruge penge lavede vi overvejelsen: Hvad vil vi helst. Rejse eller købe nyt tøj/dyre oplevelser/på dyr restaurant og så videre.

Vi solgte vores andelslejlighed og havde familie til at hjælpe os med meget af det praktiske. Vi lånte også penge i sommerhuset. Det var lige op til finanskrisen, så der var ingen problemer med at låne.

Det jeg ville gøre om

Hvis jeg skulle gøre noget om, kunne jeg godt tænke mig at jeg havde turde stole mere på mig selv og på at det jeg gør er godt nok.

Jeg kan sagtens få penge få mine foredrag. Men i starten skulle jeg nok have givet flere af mine foredrag væk gratis. Jeg skulle have været villig til at give mere og blive mere kendt i stedet for at holde på at skulle have penge for det hele.

Jeg ville gerne have været skarpere på hvad jeg kan og hvilken værdi kan jeg give til mine kunder. Så jeg kunne have værdisat mig bedre.

Jeg holdt kortene meget tæt. Jeg ville gerne havde turde at tale mere åbent med mine kolleger og turde at tage kontakt til nogle mennesker, som kunne spille mig bedre. Hvis jeg havde været mere åben for et samarbejde kunne jeg måske komme uden om nogle opstartsproblemer.

Jeg havde kun fokus på at tjene penge. Jeg ville holde foredrag og tjene penge på det. Skrive flere bøger. Og derfor glemte jeg at netværke og sparre med andre.

Nu er jeg med i netværksgrupper og kan sparre med dem. Det giver mig inspiration til at skrive videre, sælge videre og arbejde på nye ideer.

Hvad gjorde at du begyndte at få ro i maven omkring din virksomhedsøkonomi?

Jeg har kontorarbejde nogle timer om ugen, som giver ro i maven omkring økonomien. Og det giver mig også det kollegiale som jeg godt kan savne.

I starten var det vigtigt for mig at jeg kunne være 100% fuldtidsselvstændig. Men nu er jeg nået til en accept af at det er helt ok for mig at have et deltidsjob ved siden af.

For det er nemlig også vigtigt for mig at være sammen med min familie og at mine børn har det godt og ikke har en mor der hele tiden er stresset over at skulle få det til at løbe rundt.

Nu har jeg frihed til at sætte min virksomhed lidt på et våge blus i perioder. Set i forhold til resten af livet er det ok at der i perioder er længere mellem foredragene.

Hvilket råd vil du give andre iværksættere, der lige nu sidder og hiver sig i håret over deres økonomi?

Bed om hjælp! Jeg troede at jeg skulle kunne det hele fra starten. I stedet for at kunne se mulighederne og finde hjælp til det som begrænser.

Tro på at du godt kan.

Vores hjerne gør det mega kompliceret at udleve vores drøm, men i virkeligheden er det slet ikke så svært.

At udleve sin drøm handler ikke kun om penge. Det handler om at gøre det muligt. Og der er mange måder at gøre det muligt på. Der er mange muligheder for at få økonomien til de ting man drømmer om. Og her kan Mind Your Finances og Pernille i øvrigt også hjælpe dig.

Der er nok til alle.

Undervejs i min planlægning for at rejse jorden rundt, oplever jeg at der én, der ”stjæler min drøm om at sejle og skrive en bog om det”. For en kvinde i mit netværk skal ud og sejle ca. 1 år før vi skal af sted og hun skal skrive en bog.

Jeg ville gerne have troet endnu mere på at der var nok til alle. I stedet for at lade mig begrænse af min frygt for at andre stjæler mig drøm. Men selvom nogen gør præcis det sammen som mig, så vil det ikke blive det samme, for er er kun én af mig.

Jeg vil gerne give fra mig at man skal huske at der er nok til alle. Og selvom vi ligner hinanden på overfladen så er vi alle meget forskellige alligevel.

 

Tusind tak til Malene for din deltagelse. Du kan læse mere om Malene og hendes foredrag og bøger på http://www.malenewilken.dk/         

#Mindyourfinances #Interview #MoneySoul #Regnskabsninja #Roimaven #Gåefterdrømmen #Selvstændig #Femamlebusiness #Mindset #Femalemindset #Pengemindset #Feminintpengemindset #tropådet #moneysoulmentor #mindsetcoach #mindsetshift #sayyestosuccess #sigjatilsucces #bosslady #magiskbusiness #livetsomselvstændig #kvindeligeiværksætter #dinenergitiltrækkerdinekunder #mangemuligheder #deldrømme #noktilalle