“Jeg blev ufrivilligt selvstændig efter en bilulykke og lærte at livet er skrøbeligt, så det er vigtigt at leve det personligt.”

Min start som selvstændig blev på lidt ufrivillige vilkår. Jeg var i en bilulykke og fik efterfølgende rigtig mange smerter. Jeg blev sygemeldt og kunne ikke blive i mit daværende job. Efter en lang periode hvor jeg var sygemeldt, var jeg desperat efter at komme i gang på arbejdsmarkedet igen.

Jeg var nødt til at finde på nye muligheder, for min krop kunne ikke arbejde på samme måde som tidligere.

En ny rejse i et andet tempo

I min egen healings proces, tog jeg en Pilates uddannelse. Det blev startskuddet til min selvstændige karriere. Om instruktør kunne jeg selv bestemme arbejdstider, formen, og det tempo, der passede til mig og min krop.

Det var fantastisk efter en lang periode, hvor jeg havde været sygemeldt endelig at kunne begynde at arbejde nogle timer om ugen!

Men det var ikke helt nok. Så jeg fandt på at designe et nyt pilates-koncept, som jeg startede op. Det blev en personlig proces, mere end en økonomisk gevinst. Jeg tjente mere som Pilates instruktør, end med det nye koncept.

Om at investere i sig selv..og lidt i aktier

I starten handlede det at være selvstændig kun om de timer jeg var i stand til at arbejde, og ikke så meget om hvad jeg tjente. For det kunne jeg bestemt ikke leve af. Men i takt med at jeg fik det bedre, fik jeg også lyst til at tænke indtjening på en anden måde.

Jeg havde fået en erstatning efter ulykken og begyndte at tænke i andre baner og valgte at investere nogle af mine penge i aktier. Det skulle vise sig at være en god plan.

Ro i maven og en reddet røv hver måned

Det har hele tiden givet mig ro at jeg havde en forsikring, som jeg priser mig lykkelig over at have tegnet og som bliver udbetalt hver måned. Den redder min røv hver gang.

Samtidig havde min eks-mand og jeg været heldige at gøre nogle gode investeringer i ejendomme. Så da vi blev skilt havde jeg en god sum penge med, til at investere i min nye tilværelse – både som nyskilt og som selvstændig.

Jeg holdte også mine omkostninger nede og det var en kæmpe lettelse for mig, at konstatere jeg kunne klare mig selv. Og ikke var afhængig af en mand.

Når kæresten bliver forretningspartner

I dag har jeg valgt at starte business med min kæreste. Vi er i gang med at re-brande virksomheden som jeg har købt mig ind i.

Det betyder at vi nu skal finde ud af at have et professionelt partnerskab, og så være kærester ved siden af.

Alt det andet jeg har haft gang i har jeg stillet i bero. Mit fokus er nu på at få vores fælles virksomhed til at vokse og få et mere målrettet fokus og indtjening.

Så i øjeblikket hænger min fremtidige indtjening sammen med det re-design og den re-branding jeg er i gang med. Det er en super spændende proces.

Man skal gøre det som giver lykkebobler i maven

Det at skulle håndtere min virksomhedsøkonomi, oplever jeg som en smule udfordrende. Især det at skulle holde styr på moms og skat.

Det med at skulle få bogført nogle forskellige ting, var ok, fordi jeg af en eller anden grund, inden ulykken, havde taget et kursus i virksomhedsøkonomi. Så jeg måtte grave mine gamle bøger frem.

Men det giver mig ikke ligefrem lykkebobler i maven at sidde med regnskab. Derfor har jeg også fået hjælp. Fra min far der har været selvstændig, og fra andre i mit netværk.

Jeg synes at man skal gøre det man er god til og det, som interesserer en. Økonomien skal bare være i orden og det skal gøres efter bogen, men det behøver ikke være mig, der gør det.

Mit bedste råd

De fleste af os har flere evner. Men det er evnen til at kunne kombinere vores evner, som virkelig skaber værdi for dig og andre.

Vi lader os ofte tynge af bekymring om, hvorvidt vi kan tjene penge nok på én af de evner vi har. I stedet for at tænkte alle evner ind i ligningen.

Det giver selvtillid og langt større afkast at gøre brug af alle dine evner og flette det hele ind i det, som giver dit unikke produkt.

Træd den sti du skal træde, med alle dine evner. Og især hvis ikke du har økonomisk råderum til at gå all-in, så kan alle dine evner i kombination virkelig give mulighed for indtjening på forskellige måder. For eksempel ved at blive freelance, imens det nye, som du gerne vil kan flettes ind og præsenteres for dit netværk.

Find alternative måder at gøre det på og udnyt hele dit potentiale

Det allerbedste råd jeg selv har fået er

”Husk nu, du kender dig selv allerbedst”.

Det råd bruger jeg rigtig ofte, når noget ikke giver mening. Og på den måde kan jeg nemmere plukke i andres råd. Så i stedet for blive overvældet af hvordan man er selvstændig og hvad man bør gøre, kan jeg blive inspireret og plukke de råd som giver mening for mig.

Livet er din rejse, ingen andres.

Jeg minder mig selv om at live et skrøbeligt. Måske særligt fordi jeg også har været min proces igennem. På et split sekund ændrede mit liv sig. Og det gør at jeg vil have så meget ud af det, som jeg kan. Så hvis jeg kan mærke at det her skal jeg bare, også selvom det ikke giver mening på papiret, så minder jeg mig selv om at det her er min rejse, ingen andres.

Bed om hjælp. Ræk ud. Vi vil alle samme rigtig gerne hjælpe. Hvis der er noget du ikke kan finde ud af, så spørg om hjælp.

Jeg er ikke selv den bedste til at bede om hjælp, men i processen med min ulykke lærte jeg at gøre det. For jeg kan ikke alt.

Der er rigtig mange som gerne vil være der for dig. Nogle gange kan det også være rart for dem at få lov. Jeg havde var rigtig meget frygt for at føle mig dum eller være til besvær. Og det gjorde at jeg holdte mig tilbage med at spørger om hjælp.

For eksempel fordi jeg ikke bare kunne sætte mig ned forstå moms. Men dag satte jeg mig ned hos mig mine forældre og åbnede posen med frustrationer og bad om hjælp.

Vi burde lære børn i skolen om moms og regnskab

Jeg gad godt at jeg havde lært om momsregning, virksomhedsøkonomi eller budget i matematik timerne i skolen. Det havde også givet et andet billede på privatøkonomien.

Jeg ville rigtig gerne have, at alle reglerne var samlet et sted. Derfor ville jeg rigtig gerne have haft et produkt som Regnskabsninja-metoden (link: https://pernillebirkenfeldt.dk/regnskabsninja-metoden/) noget tidligere, der kunne have givet mig overblikket nemt.

Når man bare gerne vil have fokus på sin virksomhed, dræner det altså at skulle bruge tid på at researche alle de ting som bare skal fungere.

Men nu får vi hjælp af Pernille, hvilket jeg er meget taknemmelig for.

 

Tusind tak til Jacquiline for din deltagelse. Du kan læse mere om Jacquiline og hendes nyeste projekt på https://rebalancelifestyle.com/

 

 

#Mindyourfinances #Interview #MoneySoul #Regnskabsninja #Roimaven #Gåefterdrømmen #Selvstændig #Femamlebusiness #Mindset #Femalemindset #Pengemindset #Feminintpengemindset #tropådet #moneysoulmentor #mindsetcoach #mindsetshift #sayyestosuccess #sigjatilsucces #bosslady #magiskbusiness #livetsomselvstændig #kvindeligeiværksætter #dinenergitiltrækkerdinekunder #mangemuligheder #deldrømme #noktilalle