”Hvad nu hvis jeg bliver syg?”

Bekymringerne er mange, som selvstændig. Især for vores egen sikkerhed og indkomst. Derfor er det helt naturligt at du på et tidspunkt vil overveje dine egne forsikringer. Til de der ”hvis nu”- situationer, du kan bekymre dig om på søvnløse nætter.

Derfor vil jeg dedikere denne artikel til, ikke blot at hjælpe dig med at vælge. Men også til at mærke efter, og finde ud af hvorfor behovet for tryghed melder sig.

Hvis du bliver syg er der forsikringer specifikt til selvstændige, der dækker dine omkostninger. Det kan du ikke være sikker på med en A-kasse.

Er en A-kasse en redningsvest eller en nødudgang for dig?

Ulykker kan ske for alle, det er klart. Det er angstprovokerende at tænke på, hvad der så kommer til at ske med din forretning, skulle du blive uarbejdsdygtig i en periode.

Jeg ved det, for jeg var selv drøn-bange for, hvad der ville ske med min business, da jeg valgte at holde barsel.

Men..

I stedet for at lade frygten overtage dine beslutninger, så vil jeg opfordre dig til at tage et øjeblik til at mærke ind. Find lige ud af, hvad frygten udspringer fra. Og hvorfor, du giver den lov til at fylde lige nu.

Mærk ind før du træffer en beslutning

Da du startede som selvstændig, tror jeg ikke at rygdækning var det første du tænkte på. Her var du i fuld fart. Drevet af begejstring og lyst til at dele din idé med verden.

Er dit behov for tryghed fordi, du lige nu er i en periode, hvor du er lav på overskud? Lav på kunder? Får usikkerheden lov til at stjæle din begejstring og mod på din egen forretning.

Lad mig lige indskyde her, at det er helt fint at have både forsikringer og være medlem af en A-kasse. Det er ikke det, jeg prøver at tale dig fra. Det, som denne artikel handler om, er at få dig til at træffe den rigtige beslutning for dig. Så det, at melde dig ind i en A-kasse ikke bliver første skridt mod helt at opgive. Det jeg ønsker for dig, er bare at du opsøger og undersøge hvad du opnår ved at betale for en A-kasse.

Dit mindset er primus motor for din forretning, så når du lige nu begynder at tænke på flugtveje og redningsveste, er det vigtigt at tage dig tiden til at få ro på. Før du handler.

Prøv at svare, helt ærligt på disse spørgsmål:

Hvad skal en A-kasse give dig?

I hvilke situationer og på hvilke områder, skal den hjælpe dig?

Kan en A-kasse give dig en tryghed, du ikke kan give dig selv?

Hvis du skulle ”ansætte” en A-kasse, hvilke salgsargumenter ville den så skulle have, for at du vil betale løn til den hver måned?

Kunne du bruge pengene på udvikling, investering eller en tilsvarende opsparing, der ville kunne gøre det samme, eller mere?

Læs også: Hvem skal redde din økonomi?

Min mentale retssag for A-kasser

Jeg stillede mig selv de samme spørgsmål, da jeg var mest i tvivl om min egen virksomheds overlevelse. Da jeg frygtede at tabe alle kunder og skulle starte ”forfra” fordi jeg gik på barsel. Heldigvis er jeg meget bevidst om, hvordan og til hvad jeg giver mine penge til. Så ved at stille mig selv disse spørgsmål, var jeg også nødt til at finde salgsargumenterne frem for at købe medlemskab hos en A-kasse. Så sad jeg der, og havde en lille indre dialog og retssag for A-kassen.

Om A-kassen tabte eller vandt er ikke relevant i denne sammenhæng. For det jeg opnåede ved denne indre, og kritiske dialog var i virkeligheden at sætte mig selv i anklagestolen.

Var jeg på vej til at opgive?
Hvad repræsenterede A-kassen for mig?
Har jeg mistet troen på min virksomhed?

Efter denne øvelse, ringede jeg naturligvis op til A-kassen med mine specifikke spørgsmål:

Dækker I mig, hvis jeg bliver syg?
Kan jeg få udbetalt barsel?
Er jeg sikret, imens jeg driver virksomhed?

Min opfordring til dig er at gøre det samme. Lad A-kassen sælge sine ydelser til dig. Og kan de ikke svare ja, og imødekomme dine behov, er det på tide at se på, hvad du ellers kunne få for den samme investering. For eksempel en opsparing eller investering i din virksomhed.

Det eneste spørgsmål, du i virkeligheden behøver at stille dig selv.

Næste gang du bliver usikker og begynder at se efter nødudgange er;

Kan de dække dine behov? <3

Kunne du lide denne artikel, så vil jeg love dig at du vil elske denne podcast-episode om at bryde sin komfortzone og få resultater som selvstændig.

Savner du sparing og støtte i virkeligheden, til op og nedturene som selvstændig, så husk at jeg tilbyder nærværende og selvudviklende mentor-forløb, der giver dig helt ro i maven omkring din økonomi som selvstændig. Du kan også møde andre selvstændige, der lige som dig kan tvivle og frygte, til næste Magic Money Meeting, som du kan finde dato på under begivenheder på min Facebook side.