Hvem er vi når vi beder om penge?

Det spørgsmål fik jeg svar på, da jeg ved årets første “Fredags Live” ruskede lidt op i mine egne følelser og forskrækkede alle der deltog i opkaldet.

Midt undervejs i den normalvis gratis oplevelse, åbnede jeg nemlig op for muligheden for at man kunne bidrage til min podcasts’ overlevelse ved at indbetale et valgfrit beløb.

Lyt til hele afsnittet, og den respons det fik i min podcast lige her.

Det var som sagt fuldstændigt valgfrit, både om man ville betale, og hvor meget man ville betale.

Og det skal jeg love for at jeg selv kunne mærke det.

Det jeg oplever hos mange af mine kunder, er at de rigtig gerne vil gøre en forskel. Og derfor bliver det sværere at bede om penge for vores arbejde, fordi det bliver så stor en del af os selv. Desværre er det bare ikke opskriften på en levedygtig forretning at have skam forbundet med at bede om penge for sit arbejde. Det er opskriften på en hobby.

Så det jeg ville med denne Fredags Live, var at gøre opmærksom på, hvad der sker når vi tager betaling for vores arbejde. Jeg ville have at vi skulle kunne mærke, den følelse, der kan opstå, når den værdi vi skaber, får en pris på.

Hvad sker der når du skal sætte en pris på den værdi du får?

Der sker det, at du kan mærke dit eget penge mindset. Alle dine fordomme, overbevisninger, og mønstre som du har med dig, omkring penge – kommer pludselig i spil i din bevidsthed.

Det der skete i mig, ved at bede om penge, for den værdi jeg skaber, gav mig noget at arbejde med. Jeg bekymrede mig for hvad du ville tænke. Om du ville dømme mig. Men det er ikke det, det handler om.

Når jeg deler min energi, må der nødvendigvis komme energi igen den anden vej. Jeg har kastet noget ud, i forventning om at jeg ville få energi igen den anden vej

”Det er helt op til dig hvornår du vil betale, om du vil betale eller ej. Jeg er super taknemmelig for at du vil være med”

Gentog jeg i Fredags Live, da spørgsmålene begyndte at tikke ind. Bekymringer om det, jeg lige havde opfordret til. Jeg tror at mange fik følelsen af at blive taget med fingrene i kagedåsen. Her sad du, med din kaffe og lyttede med til Fredags Live, og pludselig blev du gjort opmærksom på at det du får gratis, er der nogen, der har brugt tid og energi på.

Du blev konfronteret med din samvittighed.

Også selvom jeg aldrig satte et krav om at du skulle betale. Du kunne lige så fint fortsætte med at sippe til din kaffe og lytte med uden at det skulle koste dig en krone. Men dine egne tanker, og din egen overbevisning skal give dig lov.

”Jeg får det lidt underligt i maven” skrev én. Fordi hendes penge mindset sandsynligvis lagde et pres på hende om hvad hun skal eller bør bruge sine penge på.

Pludselig opstod dilemmaet hos de lyttende om det, de lyttede med på, gav værdi NOK til at de ville betale. For jeg gav ingen pris. Intet tal. For det var slet ikke pointen. Men det blev det.

Penge er, hvad du vælger at gøre dem til

Når du føler det akavet at skulle betale, eller låne penge, eller tage imod penge. Så er det dine egne indre overbevisninger der komme i spil.

Penge bliver til meget mere end blot et middel. Det er helt op til dig, hvor meget, og hvilken indflydelse du lader dem få på dit liv.

De bliver til drømme og håb, et middel til dit mål. Eller de kan blive til usikkerhed, skyld, skam, og noget der altid forhindrer dig i at opnå det, du gerne vil.

Penge kan ødelægge selv tætte relationer. Hvis du lader dem. De kan afgøre, hvordan du føler dig overfor et andet menneske, hvis dette menneske har flere eller færre penge end dig. Hvis du lader dine overbevisninger se for dig.

Ryk din MoneySoul i samspil med andre

Til Magic Monday Meeting er det netop dette der er i fokus.  Alt det penge kan, og gør ved os.

Alt det, der sker, når vi lader os mærke efter og være ærlige (især over for os selv). Når vi tør at bevæge os ud af hovedet og ned i hjertet og maven. Når vi begynder at arbejde med vores MoneySoul. Vores forhold til penge. For at skabe balance, og ro i maven.

Book din plads her, og vær med næste gang, når vi mødes for at blive stærkere, klogere og modigere sammen.

Kærligst
P