Hvordan har du det med at skulle indberette moms?

Bliver du træt og fuldstændig tappet for energi bare ved tanken?

Giver det dig ro og glæde?

Eller stresser du over, at skulle betale moms?

Eller over ikke at have tjent særlig meget og over de mange omkostninger du har haft?

Og får du i stedet ordnet alt andet, som fx vasketøj, mails, Facebook og andre gøremål?

Så er du langt fra alene.

Lige så længe jeg kan huske, har fristen for indberetning af moms for 4. kvartal og 2. halvår været 1. marts.

Jeg husker det tydeligt fra mine spæde år som revisorelev, hvor jeg ofte sad og kæmpede med kundernes bogføring, momsen kunne blive betalt til tiden. Måske husker jeg det særligt, fordi det også er min fødselsdag. Det var ikke ligefrem en dag jeg drømte om at arbejde længe. Jeg gjorde derfor alt hvad jeg kunne for at få styr på det jeg skulle i dagene op til.

Og jeg forstår godt, hvorfor det kan være svært at få fundet energien. Og hvorfor det kan være tungt at samle både tid og fokus samme sted og måske særligt når det kommer til bogføring og moms.

Mit bedste råd til dig, er at huske, det er tal. Og tal kan tolkes på mange måde. Og der kan drages mange konklusioner på den baggrund.

Dit regnskab siger altså intet om dig som menneske. Det siger intet om, hvor dygtig du er til at drive din forretning. Og absolut intet om dit værd.

Og jeg ved godt, det kan prikke til usikkerheden, utålmodigheden og irritationen, at skulle indberette moms. For naturligvis er du ikke er velbevandret i momsloven. Og selvfølgelig er du ikke erfaren bogholder og økonomichef, for du har specialiseret dig i noget helt andet.

Men jeg hører ofte både glæde og tilfredsstillelse i stemmerne hos mine kunderne, når bogføringen er klaret og momsen er indberettet. Det giver nemlig overskud til at fokusere på andre dele af virksomheden.

Her får du mine tips, til hvordan du kan gøre det mere nydelsesfyld at få lavet din moms i et snuptag.

1. Samle løbende alle dine bilag et sted

2. Sæt dig et dejligt sted. Fx dit yndling sted, enten hjemme eller ude.

3. Sørg for at have en lækker kaffe eller the ved din side. Og vær sikker på du nemt har adgang til mere.

4. Sørg også for at have vand – du har brug for vand til at koncentrere dig.

5. Forkæl dig selv med en lækker snack. Fx gulerødder, peberfrugt, mandler eller et stykke mørkt chokolade.

6. Sæt uret på 30 min og hold så en kort pause, få lidt luft, stræk benene, træk vejret og dyk så ned i bilagene igen.

Det er præcis det samme jeg gør, når jeg skal lave min moms 🙂

 

Skal du betale moms, så wup wup og godt for dig. Fejre det. Det betyder, at du har tjent flere penge mere end du har brugt – hvert fald af omkostninger med moms 😉

Skal du ikke betale moms, så har du måske gjort en masse gode og fornuftige investeringer i dig, som virksomhedsejer eller i din virksomhed. Og det er så fint. Husk at fejre din udvikling og glæd dig over den.

Træk vejret dybt og vid, at du ikke får store bøder eller kommer i fængsel, hvis der skulle snige sig en fejl ind i dit regnskab. Du gør det bedste du kan.

Fristen for indberetningen af moms for 2. halvår og 4. kvartal 2018 er d. 1. marts 2018.

Og glæd dig så over roen og glæden ved at have styr på tallene. Og, at der så er et sted mellem 3 og 6 måneder, til du igen skal indberette moms.

Vil du have endnu mere nydelse og hjælp til din bogføring og moms? Så kom med til #MomsMedNydelse arbejdsdagen mandag d. 26. februar kl. 10 – 14. Du kan tilmelde dig lige HER

Nu er det din tur

Hvornår skal du lave din #momsmednydelse? Hvad vil du gøre for at skabe mere nydelse når du skal lave din moms? Hvilke tip/råd var mest værdifuldt for dig?

#Mindyourfinances #Momsmednydelse #Regnskabsninja