Kan du overhovedet få barsel hvis du er selvstændig?

Det er et spørgsmål som helt sikkert har været oppe og vende hos dig. Hvad end du er gravid eller ikke gravid endnu, er det en bekymring, der fylder hos rigtig mange selvstændige kvinder.

For hvad nu, hvis du bliver gravid før du har en million-virksomhed. Vil du miste alle dine kunder? Bør du lukke din virksomhed? Er det hele spildt? Eller skal du blive ved med at arbejde i samme tempo, med en baby hængende på maven?

I denne e-mail giver jeg dig svarene på hvordan du gør smartest i forhold til din barsel, som selvstændig. Du kan nemlig begynde at forberede dig allerede nu.

Du vil også elske dette podcast afsnit: Giv plads til forandringer

Sådan gør du:

Det er en fordel at du undersøger mulighederne og reglerne inden du bliver gravid, så du har mulighed for at forberede og sikre dig selv så godt som muligt.

Jeg gjorde selv det samme, hvilke var lidt af en udfordring og et gravearbejde. Så derfor vil jeg spare dig tid og kræfter og dele mine erfaringer med dig her:

Husk også at melde dig ind i min Facebook gruppe @selvstændige kvinder og økonomi, hvor der dagligt er debat og oplæg omkring det at være selvstændig og skulle have det hele til at hænge sammen

4 råd til barsel med nydelse som selvstændig

 1. Vær opmærksom på dit overskud

  At have ro i maven omkring økonomien er sær vigtigt i forbindelse med barsel.
  Du skal derfor være opmærksom på dit overskud inden og min. grænsen for at få fuld dagpenge. Mener grænsen er omkring 250.000 kr. i resultat det sidste selvangivet indkomstår. Du kan læse reglerne på udbetaling Danmark. Opfylder du ikke overskudskravet, kan du tegne en forsikring, der sikre en procentdel af dagpengene. Den forsikring skal være tegnet min. 6 måneder før du skal på barsel.

 2. Vælg hvor meget tid du ønsker

  Du kan være enten 100% på barsel, 75% eller 50% og får så dagpenge i det forhold af hvad du arbejder. Den barsel du ikke bruger ved fx at være 50% på barsel og arbejde 50% bliver gemt til senere brug. Eller du kan strække barslen længere.

 3. Regler hvis du vil gå fuld tid på barsel

  Er du 100% på barsel må du intet lave. Som ingen salg af online forløb, nyhedsbreve eller lign. Ej heller opslag på de sociale medier. (Men det er naturligvis ikke alt arbejde i din business, der kan ses på det yder ;))

 4. Husk at nyde din barsel.

  Du kommer til at høre dette mere end 1.000 gange, men husk at nyd din barsel!
  Din barsel er ikke kun en uundværlig tid for dig og dit barn at lære hinanden at kende. Det er også en perfekt mulighed til virkelig at mærke efter og se sin business ude fra. Ved at få det hele lidt på afstand vil du få øje på nogle processer eller vinkler på din business, som du ikke har set før. Så husk også at benytte dig af muligheden for at reflektere og se hvad, der dukker op hos dig, når du holder en pause. Måske vil der lande nogle nye ideer eller ønsker til hvad du vil med din business. Måske vil du opleve at savne, eller ikke savne at arbejde i din business og det kan også være en vigtig erkendelse af om det du gør, er det rigtige for dig.

 

Sådan gjorde jeg på min barsel

Jeg var på 100% barsel fra januar 2017 og frem til juli. Her var jeg på 50% barsel frem til oktober, hvor jeg startede 100% op igen.

Mine faste kunder havde ingen problemer med at vente <3 Hvilken jo også var en kæmpe frygt hos mig. Ville alle have glemt mig efter barslen? Skulle jeg starte helt forfra igen?

Men faktisk, så blev det helt omvendt. Barslen var virkelig god for mig og min business.

Og enkelte kunder havde jeg en smule kontakt med under barslen 🙂

Jeg havde også farmor og farfar, mormor og morbror til at passe ind imellem når der var opgaver jeg gerne ville løse eller ting jeg gerne ville deltage i. Og virkelig, det er skønt uanset om det er arbejde eller blot et øjeblik for dig <3

Spørg endelig hvis der er noget jeg har glemt 😀

Er vi ikke allerede connectet, så følg mig der, hvor du har lyst. Jeg deler viden på LinkedIn, rådgiver på Facebook, giver rum til dialog og sparring i min Facebook gruppe og viser din min hverdag på min instagram: