Sidder du og drømmer om at din økonomi bliver bedre, så du kan;

Få dine drømme opfyldt?
Gøre det, du altid har drømt om?
Stoppe dit arbejde og gå 100% selvstændig?
Lægge dit liv om?
Få råd til en mentor?
Tage på en lang ferie?

Men hvad gør du egentlig for at din økonomi skal blive bedre?

Den anden dag sad jeg og talte med en veninde omkring pengemønstre. For eksempel mønstret “Jeg bruger det hele så snart pengene kommer ind”. Eller mønstret “Jeg lader dem stå på en konto og blive en del af et større formål”. Eller “Jeg gemme dem til dårlige tider og faktisk vil jeg helst aldrig røre dem.”

Hvad er der bedst energi i?

Penge er energi og skal arbejde for dig. MEN for mig handler det ikke om, hvad du gør med pengene, men HVORFOR du gør som du gør.

Skynder du dig at bruge dem alle sammen så snart de lander på din konto, fordi så forsvinder de ikke til andre og mere kedelige formål.

Skynder du dig ubevidst at skille dig af med dem fordi det simpelthen ikke føles rart at have dem stående på din konto? Fordi du ikke føler du fortjener dem?

Eller holder du desperat fast i dem og virkelig er bange for at bruge dem? Bange for at der aldrig kommer flere hvis først de er væk?

Min pointet er blot – uanset hvad du gør, så vær opmærksom på hvorfor du gør det. Og hvad det giver dig.

Der er guld i at blive opmærksom på vores mønstre. Måske har dine forældre altid gemt og sparret på alt hvad de havde, fordi der skulle være til dårlige tider og så reagere du måske med at gemme alt, fordi det er det, du har lært. Eller du bliver mere modsat, fordi du – måske ubevidst – i hvert fald ikke skal være som dem.

At gemme og holde fast, blot for at holde fast, fordi du er bange for at de aldrig kommer igen, er ikke et sundt og nærende forhold til penge. At bruge dem så snart de lander på din konto, fordi du har en følelse af du ikke rigtig fortjener dem er heller ikke et sundt og nærende forhold.

Men at investere dem i dig, din fremtid og din business kan være en god investering. At gemme pengene og skabe økonomisk tryghed – hvis det er det du har brug for kan være en god investering. Min pointet er blot, læg mærke til og mærk efter hvorfor du handler som du gør. Er der noget, som skal slippes? Noget der skal heales? Noget der skal ændres?

I mine sessioner Økonomi med Overskud, taler vi blandt andet om pengemønstre og om hvordan vi får sunde vaner med vores økonomi og penge, så de kan vokse flere. Måske er det noget for dig?