Glem alt hvad jeg har sagt før. Ej pjat. Men faktisk kan et enkelt trick hjælpe dig til at få rigtig godt styr på din økonomi.

Lad mig stille dig et enkelt spørgsmål: Hvor mange bankkonti har du?

Måske tænker du, hvad har det med min økonomiske situation at gøre?

Men svaret er..Alt!

Det lyder måske mærkeligt, men som du ved fra mange andre områder af dit liv, så er overblik guld værd. Det samme gælder for dine bankkonti og dermed for din økonomi.

Sådan får du det fulde overblik over din økonomi

Det eneste du skal gøre er at dele din økonomi op på flere bankkonti. På den måde får du et langt bedre overblik over, hvor du bruger dine penge. Du kan se hvor der bliver overført for lidt. Hvor der bliver overført for meget. Eller måske hvor der bliver brugt for meget.

Disse konti bør du have – og så lidt ekstra

 1. En “mig-konto”
  En konto til dig selv, hvor du hver måned kan overføre et fast beløb, som du kan bruge lige som du har lyst til.
 2. En budget konto
  En konto hvor alle dine faste udgifter bliver betalt fra. Herunder husleje, vand, varme, el, forsikringer osv.
 3. En Bil konto
  Har du en bil kan det være lækkert at have en konto, særskilt til bilen. Her kan du sætte penge ind til brændstof, forsikring, afdrag, service, reparation og vedligeholdelse. Det er en rar konto at have, når bilen går i stykker.
 4. En Gave konto
  Den her konto elsker jeg. Jeg var så ubeskriveligt træt af, at julen altid kom bag på min økonomi. Så jeg lavede en særskilt konto, hvor der hver måned overføres et fast beløb, så der er til både fødselsdags- og julegaver til venner og familie.
  Det giver mig så meget ro i maven.
 5. En Ferie konto
  Når du hver måned sætter penge til side til din ferie, så ved du også hvor meget du har at rejse for og hvor langt du kan komme.
 6. En Ønske-liste-konto
  Åh denne konto, den er til alle de gode ting jeg drømmer om. Til opgradering af alt fra køkkenudstyr, til spisebordsstole, til garderoben osv. Det liv som du drømmer om.
 7. En Dagligvarer-konto
  Denne her konto, den kan virkelig være en røver, hvis den indgår i dit almindelige forbrug. Det kan virkelig være svært at se, hvor meget man bruger på mad, restaurant, take-away osv. Men hvis det hele kører på en konto, hvor du/I har besluttet, hvor meget du/I vil bruge på mad og husholding om måneden.
 8. En Virksomhedskonto
  En særskilt konto til din virksomhed er virkelig at fortrække. Så kan du nemt følge alle dine indbetalinger og udgifter. Det gør det nemt at holde styr på om du får alting med i dit virksomhedsregnskab.
 9. En Moms- og skattekonto
  Dette er din opsparing til moms og skat.
  Du kan læse mere om hvordan jeg bruge disse konti LIGE HER
 10. En Investeringskonto
  Hvad er det næste du vil investere i. Hvad end det er et kursus, en udannelse, hardware til virksomheden, en ny bil, eller en ny webside. En investeringskonto er suveræn som fremtidssikring på at du bliver ved med at være i vækst og udvikling.
 11. En Pensionsopsparing
  Det er et helt kapitel for sig, hvordan du bedst sparer op til din pension. Men jeg blot sige at forsikringerne, der ofte lægger bag en pensionsopsparing er det væsentligste for dig som selvstændig at overveje. Også hvis du ikke mener du har råd til pensionsopsparing lige nu.

Har du børn, vil jeg anbefale dig også at have særskilte konti hertil. Børneopsparinger, budgetkonti, konfirmation osv. Det samme gælder for husdyr eller andre interesser. Drømmer du om et stort bryllup, så lave en særskilt konto og sæt penge ind på hver måned. Drømmer du om noget helt specifikt, så lave en konto og så pengene til side hver måned.

Jeg er vild med automatiske overførsler. Det betyder jeg kun skal sætte det hele op én gang og så kører det bare.

 

#Mindyourfinances #Tirsdagstricks #MoneySoul #Regnskabsninja #Overblikerguld #Selvstændig #Femamlebusiness #Mindset #Femalemindset #Pengemindset #Feminintpengemindset #roimaven