Lad mig spørge dig om noget.

Har du børn? Eller familie med små børn? Eller venner med små børn?

Har du bare har været sammen med små børn i et par timer?

Okay, så ved du måske også at tingene ofte skal siges mere end én gang. For eksempel, “Du skal børste dine tænder, spise din mad, pakke din skoletaske.”

Det er alt sammen et spørgsmål om vaner, som børnene lige skal lære. Og som du også har måttet lære på et tidspunkt.

Det er egentlig lidt samme koncept med din underbevidsthed. Den skal have ting af vide flere gange, før den forstår det og begynder at høre efter. Derfor er det vigtigt at du gentager dine affirmationer, mantraer og positive overbevisninger flere gange. Og mange flere gange end de negative.

Jeg hørte engang et foredrag med en NLP coach, der fortalte at vores underbevidsthed er et sted mellem 1 og 7 år.

Det er vildt ikke.

Og alligevel så giver det mening og ro indeni.

For nu kan vi for alvor stoppe med at være så hårde ved os selv. Og i stedet kærligt omfavne vores underbevidsthed og tage hånd om den, som vi ville gøre med et lille barn.

Vi kan nu, på et højere plan acceptere, at vi skal gentage tingene for os selv et utal af gange før vi har lært, skabt vanen og forstået helt ned på celleplan.

Vi kan forklare stille og roligt og igen og igen (som en anden Nephew sang), at ”pengene kommer til mig fra alle kanter. Pengene kommer til mig fra ventede og uventede kilder. Jeg er en pengemagnet. Penge elsker mig. Og jeg elsker penge.”

Prøv at forstille dig et øjeblik, du skal forklare dit 7 årige selv omkring penge og økonomi. Du skal lære dit syv-årige selv at forstå penge og have positive tanker omkring penge.

Hvad ville du sige?

For måske har denne 7 årige pige allerede gjort sig nogle erfaringer. Har hørt mor og far tale om penge – måske endda skændtes om penge.

Måske er der allerede lavet en forbindelse med en masse følelser omkring penge.

”Ad, penge er beskidte, så lad dem ligge.” ”Du må ikke putte dem i munden.” ”Det har vi ikke råd til.” ”Penge hænger ikke på træerne.” ”Tror du det er en gavebod?”

Måske er det tid til at tage en kærlig snak med din lille pige og tålmodigt forklare hende, at penge er energi. Og det er noget vi bytter, i stedet for at gå rundt med grise og køer, som man gjorde i gamle dage.

Penge er papir vi har tillagt en masse værdi og følelser. Og penge giver så mange muligheder for at gøre en kæmpe stor forskel i verden.

Her er et forslag til, hvad du kan lærer hende i stedet:

”Vi tager varer på vores penge.”

”Både store og små penge har værdi.”

”Det vælger vi ikke at købe lige nu.”

”Vi er taknemmelige for alle de penge vi allerede i vores liv, de penge vi har haft og alle dem som er på vej ind i vores liv.”

Og husk så at gentage det indtil du er sikker på at hun forstår det.

 

#mindyourfinances
#økonomiskementor
#moneymindset
#nomoremoneystress
#roimaven
#moneysoul
#moneycoach
#moneybabe
#moneymindsetcoach
#selvstændig
#femalemoneymindset
#økonomi
#økonomimedoverskud
#femaleentrepreneur
#kvindeligeiværksætter
#kvindeligiværksætter
#femaleboss
#femalemoneymindset