Vores mennesker hjerner har en tendens til at gøre altid alt for kompliceret.

Åh ja, om jeg kender det – alt for godt.

Kender du det også?

Derfor gør hjernen alting kompliceret

Når du skal gøre en ny, måske forholdsvis simpel ting i vores virksomhed og så alligevel, bliver du ramt af overvæltehed og ser alle forhindringerne og tusind ting, der skal gøres for at denne ene nye ting lykkes.

Det er din hjernen, der spiller dig et puds. Den gamle urhjerne, der tror det er en farlig sabel-tiger og derfor sætter den fut i alle alarmklokker og gør klar til at flygte.

Men det et lille trick kaldet Kaizen, kan du snyde din hjerne og skabe vedvarende forandringer på en simpel måde.

Hvad betyder Kaizen

Kaizen stammer fra japansk og betyder ”ændringer til det bedre”. Kaizen er løbende forbedringer / forandringer til en opgradering af dit liv og mindset.

Faktisk var ”løbende forbedringer” én af de fem grundlæggende værdier formuleret af Toyota tilbage i 1937. Kaizen indgår også som det 5. Princip i de ”5 grundlæggende principper i Lean”.

Det finder også en lille grøn og fantastisk bog om emnet, som jeg klar kan anbefale dig.

Sådan bruger du Kaizen

For det er faktisk muligt at snyde hjernen, så den ikke bliver bange. Og det er her Kaizen er genialt. Små vedvarende ændringer. Så bitte små, at din hjerne ikke bliver bange.

Det handler nemlig om, at bryde det næste skridt du skal tage i din business, ned til et lille bitte simpel trin. Så lille og så simpelt, at det næsten virker ubetydeligt. På den måde bliver din hjerne ikke bange. Og på den måde skal du skabe store og varige opgraderinger i dit liv, din business og af dit mindset.

Fx hvis du skal bogføre for første gang, men det virker virkeligt uoverskueligt, så kunne det først step være at åbne bogføringsprogrammet. Punkt. Det var det for i dag.

I morgen kan du så logge ind. Punkt.

I overmorgen kan du så åbne kladden som du skal bogføre i. Punkt.

Næste gang kan du oploade et par billeder. Punkt.

Og så igen næste dag, bogfører du et bilag. Punkt.

Kan du se systemet?

Virkelig simpelthen. Og næsten ubetydeligt. Men alligevel får du sat handling bag uden du drukner i opgaven. Og derved snyder du hjernen, så den slet ikke opdager, at det var farligt, at skulle bogføre. Eller rettere, du får overbevist den om, at det ikke er farligt. Og næste gang kan du så skrue en smule op.

Den vigtigste lektie i denne sammenhæng er virkelig at have tålmodighed med dig selv og din hjerne. Ikke noget med at presse på og tænke det går virkelig langsom. For det er her vi falder i den gamle fælde af overvældelse og så må starte forfra.

#Mindyourfinances #Tirsdagstricks #MoneySoul #Regnskabsninja #Overblikerguld #Selvstændig #Femamlebusiness #Mindset #Femalemindset #Pengemindset #Feminintpengemindset #roimaven #lawofatraction #moneysoulmentor #mindsetcoach #mindsetshift #Lawofaction #lovenomhandling #lovenomtiltrækning #sayyestosuccess #sigjatilsucces #bosslady #magiskbusiness #livetsomselvstændig #kvindeligeiværksætter #dinenergitiltrækkerdinekunder