Et af de spørgsmål, jeg rigtig ofte får fra mine kunder er; “Hvad skal jeg så gøre når jeg har tjent nogle penge? Hvor meget skal jeg gemme til moms og skat?”

Og det er faktisk rigtige gode spørgsmål. Nedenfor gennemgår jeg de muligheder du har for at gøre moms og skat, super overskueligt. Den gode nyhed er at du kun behøver at tage stilling til dette een gang, så læs med her.

Derfor er det vigtigt

Med det samme du begynder at tjene nogle penge skal du til at tænke på moms og skat. Foruden de faste udgifter, omkostninger til at drive en virksomhed, løn til dig selv og investeringer i din virksomhed. Hvor meget har du så tilbage?

For nogle kommer det hele til at flyde lidt sammen. Det kan derfor være en rigtig god idé med en særskilt bankkonto til moms og skat.

Sådan betaler du moms

I dit regnskabsprogram kan du hele tiden følge med i, hvor meget du skal betale i moms for den igangværende periode. Når din bogføring er ajourført hver måned, kan du se på momsopgørelsen, hvad der skal stå på din momskonto i banken. Eller hvert fald hvor meget du skal betale indtil videre.

Hvis du laver en automatisk overførsel, behøver du kun at gøre det een gang.

Jeg har en fast og automatisk overførsel fra min virksomhedskonto til momskontoen hver d. 1. i måneden. Jeg elsker automatiske overførsler. Det giver så meget frihed. På den måde skal jeg nemlig ikke gå og huske på at få overført. Og når jeg så har fået bogført for måneden, så kan jeg se om jeg er med eller der skal laves en ekstra overførsel.

Sådan betaler du skat

Og så er der skatten. For du skal betale skat af dit overskud. Men hvor meget?

Alt efter hvilke tal du har angivet på din forskudsopgørelse, så betaler du enten: 1 den skat du skal via din b-skat hver måned. Eller 2. måske betaler du bevidst for lidt i skat, fordi du har skrevet et mindre beløb på din forskudsopgørelse end du faktisk tjener. Eller også betaler du 3. for meget, fordi du har skrevet et højere beløb på din forskudsopgørelse end du faktisk når for året.

Uanset hvad, så er det naturligvis rart at vide hvilken af de tre løsninger det er. Betaler du for lidt hver måned fordi du har sat din b-skat lavere end din faktiske indtjening, kan det være en rigtig god ide at sætte lidt ekstra penge til side hver måned på en særskilt konto.

Få ro i maven

Hvor meget du skal sætte til side, afhænger af din trækprocent. Men hvis du sætter 40-50% til side af det du tjener mere end hvad du har oplyst på din forskudsopgørelse, så er du ret godt med.

Det handler om, at du har ro i maven med din økonomi, og at du ved hvad du skal betale og hvornår. Om så pengene står på den ene konto eller den anden – det er ikke så vigtigt.

#Tirsdagstricks #Moneysoul #Regnskabsninja #Mindyourfinances